محصولات شترمرغ

محصولات شترمرغ

محصولات شترمرغ گوشت و پوست و پرآن اصلی است و محصولات فرعي آن روغن و تخم مي باشد.

گوشت

گوشت شترمرغ يكي از كم چرب ترين و سالم ترين انواع گوشت قرمز مي باشد كه از لحاظ طعم و ظاهر بسيار شبيه گوشت گوساله و گاو است. گوشت شترمرغ داراي خواص ويژه اي است كه برخي از آن ها عبارتند از:

1كم چربي بودن.

2 پايين بودن كلسترول.

3 بالا بودن پروتئين.

4 تردي استثنائي عليرغم كم چربي بودن.

5 واكنش مطلوب نسبت به ادويه جات.

گوشت شترمرغ از نقطه نظر سلامتي به لحاظ كم چرب بودن و بخصوص كلسترول پائين بهتر از ساير گوشت ها مي باشد. اخيراً با توجه به بالا رفتن آگاهي مصر ف كنندگان در مورد مشكلات مربوط به سطوح بالاي كلسترول خون و امكان افزايش حملات قلبي و مشكلات ناشي از آن در صورت مصرف بيش از حد گوشت قرمز گاو و گوسفند، درخواست براي گوشت شترمرغ رو به رشد بوده است. انتظار مي رود در دهة آينده گوشت اين پرنده به تدريج جايگزين مناسبي براي گوشت قرمز باشد. گوشت شترمرغ به صورت هاي گوناگوني در بازار عرضه مي گردد كه شامل بر شهاي تازه و منجمد، بصورت كالباس و سوسيس، فيله و استيك و خشك شده يا نمك سود شده مي باشند.

مواد مغذی موجود در هر 100 گرم گوشت شترمرغ

محصولات شترمرغ

توسعه ماهيچه ها در شترمرغ در سن 8-7ماهگي اتفاق مي افتد و اين مطلب تاكيدي بر ضرورت تغذيه مناسب شترمر غ ها خصوصاً تا سن 6 ماهگي مي باشد كه مي تواند پتانسيل مناسب را جهت توليد ماهيچه در سنين بالاتر بوجود آور د. توجه به اين نكته ضروري است كه پس از سن 8 ماهگي اكثر مواد غذايي در افزايش ضخامت پوست و نيز افزايش لايه هاي چربي شكم و چربي زير پوست موثر هستند.

بايد توجه داشت كه چربي هاي ذخيره شده ناشي از جيره هاي نامتوازن بوده و ارزش كمي براي پرنده ها خواهد داشت و حتي گاهي موجب بروز ضايعاتي در پوست ميگردد. بديهي است كه كيفيت مواد مصرفي در تغذيه پرنده و همچنين نوع فرمول مورد استفاده در تهيه خوراك تاثير مستقيمي در كميت و كيفيت گوشت توليدي خواهد داشت به طوري كه يك خوراك خوب و متواز ن شده مي تواند تاثير مثبتي در افزايش ميزان گوشت توليدي و دستيابي به بالاترين كيفيت داشته باشد.

پوست

پوست از مهمترين محصو لات شترمرغ است و به عنوان يكي از بهترين پوست ها در ساخت محصولات چرمي شناخته شده است. پوست شترمرغ در آفريقاي جنوبي حدود 40 تا 50 درصد درآمد حاصل از كشتار شترمرغ را به خود اختصاص مي دهد.

مهمترين عوامل موثر بر كيفيت پوست بشرح ذيل است:

  • اندازه پوست
  • چگونگي رشد فوليكول هاي پوست
  • ضخامت پوست
  • نحوه توزيع فوليكول ها بر روي پوست(تعداد در هر دسي مترمربع)
  • عاري بودن از خراش و صدمه پوست
  • عاري بودن از ساير زائده ها

اين ويژگي ها خود متاثر از برخي عوامل مانند سن كشتار، نوع تغذيه، مديريت و نيز گونه

شترمرغ مي باشد.

اندازه پوست

اندازه پوست مطابق با حجم بدن و ناشي از تغذيه مناسب بوده و بايد بدون انباشت چربي اضافي زير پوست باشد. با اجراي برنامه غذايي مطابق با توان ژنتيكي پرنده، در پايان سن 9 ماهگی لاشه از كيفيت مناسبي برخوردار خواهد شد. در صورتي كه پرنده از تغذيه مناسب برخوردار نباشد تنها وسيله براي دستيابي به اندازه رضايت بخش پوست، طولاني كردن دوره پاياني پرورش مي باشد.

توسعه فوليكول ها و تاثير آن بر روي كيفيت پوست

از نگاه سنتي، بسياري از فرآوري كنندگان پوست، اندازه فوليكول ها را با سن پرنده در ارتباط مي دانند و از توليدكنندگان درخواست مي شود كه شترمر غها را در سنين بالاتر كشتار نمايند تا از دستيابي به فوليك لهاي بزرگتر بر روي پوست اطمينان حاصل نمايند .در اين حالت ، غذاي بيشتري مصرف شده، هزينه هاي جانبي افزايش يافته و ريسك صدمات به پر و پوست افزايش مي يابد. بطور سنتي بيشتر شترمرغ ها در آفريقاي جنوبي درسن 14 ماهگی كشتار مي شوند و تنها علت آن دستيابي به رشد كامل فوليكول با هدف افزايش كيفيت پوست بوده است.

تحقيقات اخير نشان مي دهد كه اندازه فوليكول ها و سرعت توسعه آن ها مي تواند بطور موفقيت آميز با تامين اسيدآمينه هاي سولفوره(اسيدآمينه هاي اساسي) توسعه يابد. در يك طرح آزمايشي محدود كردن اسيدآمينه هاي سولفوره در سن 5/5 تا 7 ماهگي بطور قابل ملاحظه اي از توسعه فوليكول ها جلوگيري نمود. در صورت محروميت يا كمبود خوراك پرنده از اسيدآمينه هاي سولفوره، رشد كامل و توسعه پرها نميتواند تا 12 ماهگی کامل گردد. لذا جيره شترمرغ در تمام سنين و مراحل رشد بايد از توازن خوبي برخوردار باشد.

محصولات شترمرغ

يكي از مشكلات قديمي، سختي پوست پرندگان جوان در طول فرآيند دباغي مي باشد كه اين ضخامت بايستي بوسيله اسيده اي آمينه و ميزان مواد معدني كنترل گردد از اين رو پوست هاي با كيفيت برتر متعلق به پرندگاني است كه با جيرهاي متعادل و علمي به سن كشتار مي رسند. پوست شترمرغ پس از گذراندن مراحل ويژه فرآوري و دباغي يكي از بهترين و مجلل ترين چرم هاي دنيا را فراهم مي كند. كه از لحاظ جايگاه با پوست كروكوديل و مار برابري ميكند. چرم شترمرغ لطيف و بسيار با دوام بوده كه محصولات مختلفي نظير كيف، كفش، پالتو و … را مي توان از آن تهيه نمود. چرم بدست آمده از شترمرغ در دو نوع چرم حاصل از پوست بدن و چرم بدست آمده از پوست ساق

محصولات شترمرغ

پا مي باشد كه هر كدام داراي ويژگي هاي منحصر به فرد و زيباي خاص خود مي باشند.از ويژگي هاي منحصر به فرد پوست بدن اين پرنده فوليكول هاي موجود در روي پوست مي باشد كه وضعيت آرايش اين فوليكو ل ها و تراكم آن ها از اصلي ترين فاكتورهاي ارزش گذاري پوست مي باشد. بطور معمول از هر شترمرغ بالغ كشتار شده حدود 25/1 متر مربع چرم بدن و دو عدد چرم ساق پا بدست مي آيد. بايستي توجه داشت كه علاوه بر تراكم و

آرايش فوليكول ها، نحوه برش پوست، كوچكي و بزرگي و سالم بودن تاثير به سزائي را در قيمت گذاري آن خواهد داشت، لذا پرورش دهندگان بايستي با دقت كامل پرندگان را از صدمات احتمالي كه موجب كاهش ارزش پوس تشان مي شود، حفظ نمايند. محصولات تهيه شده از پوست شترمرغ اعم از كيف، كفش، پالتو و … بسيار با ارزش بوده و با قيمت هايي بالا بفروش مي رسند.

محصولات شترمرغ

پوست كني

طرح خط برش و برش پوست

خط برش پوست شترمرغ
  1. از چاقوهاي مخصوص اين كار استفاده كنيد. براي برش پوست ضخيم ساق پا از چاقوهاي باريك و كوتاه و براي ايجاد خط برش بر روي پوست تنه از چاقوهاي باريك و بلند و در نهايت براي جداً سازي پوست از چاقوهاي پهن استفاده كنيد.
  2. براي راحتي كار و براي آ ن كه در زمان كشتار حداقل صدمه به پوست برسد سعي كنيد پرنده ر ا در زمان كشتار از محل مچ پاها آويزان كنيد اين عمل همچنين باعث خواهد شد تا خون وآب كمتري به پرها بخورد در نتيجه پرها ارزش اقتصادي خود را حفظ مي كنند.
  3. پس از كشتار و خونگيري كامل، ابتدا تمامي پرها را براساس اندازه و نوع از روي پوست جداً كرده و دسته كنيد وبه انبار پر انتقال دهيد.
تصاویر پرکنی شترمرغ

4- از دنبالچه پرنده خط برشي را به سمت پايين ايجاد كنيد ( همانند تصوير). اين خط برش بايد كاملاً مستقيم باشد و تا گردن پرنده ادامه پيدا كند ، مهم آن كه خط برش در محل مقعد پرنده كاملاً به دور آن ميچرخد و شما نبايستي هيچ گاه پوست را از محل مقعد ببريد.

محصولات شترمرغ

در زمان برش پوس تريال خط برش مي بايستي از كنار پينه ها حركت كند وهيچگاه آن ها را از روي پوست جداً نكنيد.

5 -مهمترين قسمت ايجاد خط بر شهاي صليبي شكل به سمت پاها و بال پرنده است كه اكثر مزارع اين خط را به صورت ارُيب ايجاد مي كنند( به تصوير دقت كنيد)

محصولات شترمرغ برش پوست شترمرغ

خط برش در ران پرنده كاملاً در امتداد فوليكولها حركت كرده و تا آخرين فوليكول (قوس ران ) ادامه مي يابد. خط برش در با لها از قسمت بالايي پينه سينه شروع شده و در امتداد اولين رديف فوليكو لهاي پر حركت مي كند بدين ترتيب فوليكولهاي پر بر روي بال فقط در يك سمت پوست برش خورده، قرار مي گيرند. خط برش هاي ران و بالها بايد  كاملاً بر خط برشي كه بر روي سينه و شكم پرنده ايجاد شده عمود باشند.

نحوه شستشو و نگهداري پوست

الف: پوست را كاملاً با آب سرد بشوييد.

ب: چربي پشت پوست را جدا نكنيد.

پ: گردن به صورت كامل بر روي تنه بايد بماند.

برش ساق پاها

براي برش صحيح ساق پا بايد از پشت مفصل زانوي پرنده خط برشي را به صورت مسقيم تا انتهاي هر دو انگشت پرنده ايجاد كنيد و در صورتي كه خط برش قبل از انگشت ها قطع شود، ساق پاها از ارزش كمتري برخوردار خواهند شد.

طريقه صحيح نمك سود كردن پوست

  1. پس از جداً كردن پوست از دام( اين پوست بايد داراي برش صحيح و بدون پر باشد )، آن را ابتدا با آب سرد كاملاً شستشو دهيد.
  2. پوست ها را به مدت 3 ساعت در آب نمك غليظ غوطه ور كنيد{ غلظت آب نمك به گونه اي باشد كه مقداري نمك در ته ظرف ديده شود}..

بند 1 : در هر 1000 ليتر آب نمك فقط 100 جلد پوست مي توان خيس كرد و پس از آن بايد آب را تعويض نمود چرا كه آب آلوده خواهد شد.

بند 2 : به آب نمك 3 درصد ماده آنتي باكتريال اضافه كنيد.

محصولات شترمرغ

3-پوست ها را از آب نمك خارج كنيد و از لوله افقي در سايه به گون هاي آويزان كنيد كه پوست با زمين در ارتباط نباشند و اجازه دهيد تا خون آبه از آن خارج شو د سپس هريك از پوست ها را به تنهايي در سايه كاملاً نمك سود كنيد(زير و روي پوست مي بايستي كاملاً از نمك پوشيده شود) و اجازه دهيد تا 24 ساعت در همين حالت بماند سپس نمك را از روي پوست تكانده و پوست ها را به انبار سرد منتقل كنيد(بهترين دما براي نگهداري پوست 4 درجه سانتي گراد مي باشد)

.

طرح توجیهی پرورش شترمرغ 150 قطعه ای

.

محصولات شترمرغ

4-پوست ها را در يك اتاق خنك و يا در يك يخچال روي هم انبار كنيد و روي آن ها را با نمك كاملاً بپوشانيد. براي اين كار مي توانيد از جعبه هاي بزرگ استفاده كنيد. به گون هاي كه ابتدا كف جعبه را با نمك بپوشانيد و سپس پوست را بر روي آن گذاشته( كاملاً پهن و صاف) و سپس تمام آن را با نمك بگونه اي بپوشانيد كه هيچ قسمتي از پوست ديده نشود و مابقي پوست ها را هم به همين صورت بر روي آن انبار كنيد.

بند 1 : به نمك استفاده شده در اين مرحله 10 درصد اسيد بوريك و پودر نفتالين بيافزاييد.

با اين روش پوست ها را تا يك ماه مي توان انبار كرد.

پر

يكي از محصولات اصلي شترمرغ كه باعث معرفي اين پرنده به عنوان پرند پرورشي دركل دنيا براي اولين بار گرديد، پر شترمرغ است. پر شترمرغ به دليل زيبايي و لطافت  منحصر به فرد در موارد تزئيني استفاده مي شود و از اين نظر اين محصول شترمرغ مي تواند منبعي براي افزايش سود دهي پرورش دهندگان باشد.

انواع محصولات از پر شترمرغ

انواع پر

پر در شترمرغ بسته به جنس و سن به انواع زير تقسيم بندي مي شود:

شاهپرهاي شترمرغ نر

در هر بال شترمرغ نر 24 عدد پر سفيد رنگ وجود دارد(مجموعا 48 عدد در دو با ل) كه براساس كيفيت و طول به 6 نوع مختلف تقسيم مي شوند.

پوش پرهاي نر

بر روي پرهاي سفيد رنگ هر بال پرهاي سياه رنگي نيز وجود دارد كه از جز پوش پرهاي شترمرغ محسوب مي شود.

پرهاي شترمرغ ماده

Famines

اين نام به پرهاي اصلي بال شترمرغ ماده اطلاق مي شود، اين پرها بر اساس رنگ به دو نوع تيره و روشن تقسيم مي شود و براساس كيفيت و طول همانند شاه پره اي شترمرغ نر به 6 نوع تقسيم مي گردد.

Drab

اين نام براي پوش پرها در شترمرغ ماده به كار مي رود كه روي پرهاي اصلي بال را مي پوشاند.

Floss

اين نوع پرها زير بالها و سينه وجود دارند و بسته به جنسيت دونوع هستند :

الف – Black floss در شترمرغ نر

ب – Drab floss در شترمرغ ماده

البته بسته به نژادهاي مختلف ممكن است در شترمرغ ماده اي پره به رنگ نقره اي باشند كه در اين صورت

Silver floss و يا به رنگ طلايي باشند كه Blond floss ناميده مي شود.

Bodies

محصولات شترمرغ

پرهاي پوشاننده سطح بدن هستند كه سه نوع مختلف دارند:

الف – black bodies كه از شترمرغ هاي نر به دست مي آيد.

ب – drab bodies كه ازشترمرغ هاي ماده استحصال مي شود.

ج – chick bodies كه پرهاي بدن جوجه ها است.

Tails

پرهاي ناحيه دم هستند كه در شترمرغ نر به رنگ سفيد و سفيد-قهوه اي و در ماده به رنگ قهوهاي روشن تا تيره است.

Spadonnas

پرهاي به دست آمده از بال جوجه ها كه به رنگ هاي سفيد وتيره تقسيم بندي مي شوند.

شكل پر

پركني و روش هاي آن در شترمرغ

در اين بخش به بررسي انواع رو شهاي پركني در شترمرغ مي پردازيم. ابتدا با تعريف 3 اصطلاح در اين باره شروع مي كنيم:

Plucking : به معني جدا كردن پر به طوركامل از انتها است، اين روش براي قسمت هايي از بدن پرنده كه پرهاي سستي دارد به كار ميرود. لازم به ذكر است در صورتيكه پرها اتصالات محكمي به پوست داشته باشند اين روش موجب آزار پرنده و خونريزي در آن ناحيه مي گردد. اگر هدف فروش پر باشد از اين روش بايد براي پركني استفاده شود.

Clipping : به معني بريدن پرها است و اين عمل به وسيله قيچي باغباني از ناحيه تقريبا 5 سانتي متري محل اتصال پر به پوست انجام مي شود. در اين روش كل پر و قسمتي از ساقه انتهايي آن جداً مي شود و بقيه ساقه روي بدن پرنده مي ماند تا به مرور زمان خشك شود.

Quilling : اين كار بعد از بريدن پرها انجام مي شود و ساقه پر باقي مانده و خشك شده به وسيله انبر دست از بدن پرنده جداً مي گردد. اين كار بايد حداقل دو ما بعد از جمع كردن پرها انجام شود. هنگام انجام اين كار بايد احتياط فراوان نمود تا به فوليكول پر آسيب نرسد زيرا آسيب فوليكول پر موجب رشد غير عادي پرهاي بعدي و همچنين آسيب پوست بعد از كشتار خواهيم بود.

اگر هدف بهبود كيفيت پوست باشد از روش تركيبي Clipping و Quilling استفاده مي گردد.

پس از پركني كامل، شش ماه بعد دوباره شاهد رشد كامل پرها خواهيد بود و مي توانيد مجددا پركني را انجام دهيد.

زمان انجام پركني

پركني در مزارع پرواربندي

اولين پركني مي تواند در شش ماهگي انجام شو د. در سن شش ماهگي پرهاي جوجه گی با پرهاي جواني جايگزين مي شوند و هشت ما بعد اين پرها به بلوغ ميرسند. در كشورهايي كه فروش پوست و پر از اولويت بالاتري نسبت به گوشت مي باشد، پرنده را تا 14 ماهگی پروار مي دهند تا پرها به بلوغ برسند. اين كار علاوه بر بهبود كيفيت پر باعث بالاتر رفتن كيفيت پوست هم مي گردد.

پركني باعث بهبود كيفيت پر و پوست ميشود و فوليكول هاي پرهاي ثانويه كه تا زمان كشتار بالغ مي شوند جاي خود را روي پوست باقي ميگذارند و اين امر موجب افزايش كيفيت و زيبا شدن پوست و پر مي شود.

پركني در مزارع مولدين

پركني در مولدها در دوره استراحت جنسي انجام ميشود. توصيه ميشود پرهاي معيوب و ژوليده كنده شوند. اين كار باعث مي شود پرنده پرهاي خود را بازيابي كنند و شروعي مناسب در فصل توليد داشته باشد. پرنده در باكس مخصوصي مهار ميشود و پرهاي ناحيه بال ها، سينه و دم كنده مي شوند.

پركني در هواي خنك و ترجيحا به هنگام صبح و قبل از طلوع آفتاب صورت پذيرد.

اگر دماي هوا بالا باشد موجب افزايش خونريزي و استرس بيشتر در پرنده مي شود.

پركني مولدها سبب تحريك و ترشح هورمونهاي جنسي شده و توليد اسپرم و تخم گذاري را در پرنده تحريك مينمايند و موجب افزايش كميت و كيفيت توليد مي گردند.

موارد مصرف پرهاي شترمر غ:

در ساليان پيش غالباً در تزئين لباس و دكوراسيون بوده است به طوريكه در ابتداي پرورش صنعتي اين پرنده به منظور بدست آوردن پرهاي آن صورت مي گرفت و تجارت جهاني پر شترمرغ در ابتداي اين صنعت، تجارتي چندين ميليون دلاري محسوب مي گرديده است. امروزه نيز علاوه بر مسائل تزئيني و دكوراسيون و استفاده در كارناوال ها از پر شترمرغ جهت تميز كردن دستگا ههاي كوچك و تجهيزات حساس الكترونيكي و ساخت گردگير نيز استفاده مي كنند. در كشور ما پر

شترمرغ جهت تزئين علم هاي عزاداري در روزهاي عاشورا و تاسوعا مورد استفاده فراوان قرار گرفته و با واردات پر از كشورهايي نظير آلمان اينكار انجام مي گيرد. كيفيت پرهاي توليدي بسته به آب و هواي منطقه، شرايط پرورشي و نوع تغذيه بسيار متفاوت بوده و در اين ميان تاثير تغذيه در كيفيت پرها بيشتر از ساير عوامل م يباشد، علاوه بر اينكه از نظر اقليمي نيز بهترين پرها در مناطق خشك بعمل ميايند. نتايج تحقيقات بدست آمده نشان م يدهد كه اسيد آمينه سولفوره در كيفيت پر بسيار موثر است.

تخم شترمرغ

تخم هاي بدون نطفه شترمرغ بعنوان تخم خوراكي بصورت مستقيم جهت تهيه خوراك  (مانند خاگينه) و يا در صنايع جانبي مثل شيريني و شكلات سازي مورد استفاده قرار ميگيرند.

ترکیب مواد مغذی بخش های مختلف تخم شترمرغ

جالب است بدانيد استفاده از تخم هاي بدون نطفه تنها به موارد خوراكي محدود نشده بلكه پوسته هاي زيباي اين تخم ها نيز موارد كاربرد گوناگوني در تهية لوازم تزئيني دارند بطوري كه نقاشي و يا حكاكي روي آ نها، تخم ها را به اشياء هنري بسيار با ارزش تبديل مي سازد.

محصولات شترمرغ نقاشی و حکاکی روی تخم شترمرغ

روغن شترمرغ

از چربي محوطه شكمي يك شترمرغ حدود  4 الی 6 لیتر روغن به دست مي آيد. كه بدليل دارا بودن اسيدهاي چرب ضروري امگا 3 ، 6 و 9 ( در حقيقت بدن انسان قادر به ساخت اين اسيدهاي چرب ضروري و حياتي نمي باشد) مصرف گسترده اي در صنايع داروئي و آرايشي و بهداشتي دارد.

همچنين يكي از موثرترين روغنهاي درماني جهان است كه به علت ريز مولكول بودن ( به بيان ديگر اندازه مولكولهاي روغن شترمرغ شبيه و هم سايز مولكول هاي چربي پوست بدن انسان است) با سرعت فو ق العاده اي پخش و از طريق منافذ پوست كاملاً جذب مي شود. شواهدي مبني بر منافع شگفت انگيز روغن شترمرغ در ايجاد آرامش و راحتي حاصل از مصرف آن در درمان خار شهاي پوستي و ناراحت يهاي ديگري مثل آفتاب سوختگي، تاول، خشكي پوست و لب ها، بريدگي پوست، سوختگي پوست، قانقاريا، كوفتگي ماهيچه اي و سائيدگي پوست وجود دارد. كه به علت عدم مسدود كردن منافذ پوست به حفظ و سلامت غشاهاي پوستي كمك كرده و بدون چربي دادن به پوست آن را تغذيه مي كند.

محصولات شترمرغ

در 3000 سال قبل در فرهنگ هاي مصري، رومي و آفريقايي از روغن شترمرغ به عنوان يك ماده آرايشي و نيز براي درمان درد و روماتيسم استفاده مي شد. مستندات تاريخي راجع به روغن شتر مرغ به زمان هاي خيلي قديم يعني قرن اول پس از ميلاد برم يگردند و به استفاده گسترده از روغن براي درمان زخم، سوختگي ها، ناراحتي هاي پوستي، اگزما، خشكي پوست و مو و بسياري موارد ديگر اشاره ميكند و اين رويه براي صدها سال ادامه داشته است. پليني فيلسوف رومي قرن اول پس از ميلاد مطالب مبسوطي درباره فوايد استفاده از روغن شتر مرغ نوشت. بر اساس مدار ك موجود كلئوپاترا و ملكه صبا روغن شترمرغ را براي زيبائي و حفظ و لطافت پوست خود استفاده مي كرده اند. امروزه ما مي دانيم كه روغن شترمرغ حاوي اسيدهاي چرب ضروري است. اسيدهاي چرب

ضروري به حفظ سلامت غشاهاي سلول كمك كرده، استفاده از مواد مغذي را بهبود مي بخشد و متابوليسم سلولي را كنترل و تقويت مي كنند. آن ها مواد خامي را كه به كنترل فشار خون، درجه حرارت بدن و ساير اعمال بدن كمك مي كنند، فراهم مي نمايند. اُمگا 6 و امگا 9 هر دو مرطوب كننده و حالت دهنده پوست هستند. اين روغن 100 درصد طبيعي مي باشد كه خطرات ناشي از حساسيت هاي پوستي(آلرژي) را به حداقل ميرساند. سازگاري اين روغن با پوست از نظر دراماتولوژيكي مورد تاييد متخصصين پوست مي باشد. روغن شترمرغ براي توليد محصولات حفاظت كننده پوست، مو و لوسيون هاي برطرف كننده درد ايده آل است.

.

طرح توجیهی پرورش شترمرغ 1500 قطعه ای

.

جهت نگارش طرح توجیهی و یا طراحی نقشه های جانمایی و فنی و اجرایی مزارع پرورش شترمرغ

با واحد پشتیبانی تماس گرفته و یا از منوی سایت به بخش مورد نظر مراجعه نمایید

مهندس محمد سراهنگ

09393849776

.

دیگر موضوعات سایت

طرح توجیهی گلخانهطرح توجیهی قارچ و کمپوستطرح توجیهی صنایع غذاییطرح توجیهی گردشگری

طرح توجیهی حیواناتطرح توجیهی حشرات و خزندگانطرح توجیهی پرندگان و ماکیان

طرح توجیهی پرورش ماهیطرح توجیهی صنایع تبدیلیطرح توجیهی باغبانی و زراعت

.

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

صفحه اینستاگرام سایت طرح نویس

محصولات شترمرغ

باغ پرندگان – طراحی باغ پرندگان – سرمایه گذاری باغ پرندگان – طرح توجیهی باغ پرندگان – طرح توجیهی احداث باغ پرندگان زینتی باغ پرندگان زینتی – دانلود رایگان طرح توجیهی باغ پرندگان – طرح احداث باغ پرندگان 5 هکتاری – اصول و ضوابط احداث باغ پرندگان طرح کسب و کار باغ پرندگان – پروژه کارافرینی باغ پرندگان – سرمایه گذاری باغ پرندگان – کارافرینی در زمینه باغ پرندگان احداث باغ پرندگان – طراحی باغ پرندگان – طرح توجیهی باغ پرندگان سال 98 – هزینه احداث باغ پرندگان هزینه احداث باغ پرندگان زینتی – نقشه باغ پرندگان – نقشه جانمایی باغ پرندگان – طراحی و ساخت باغ پرندگان مشاور باغ پرندگان – پیمانکار باغ پرندگان – ساخت قفس های باغ پرندگان – باغ وحش – طراحی باغ وحش – طرح توجیهی باغ وحش احداث باغ وحش – ضوابط طراحی و احداث باغ وحش – نقشه جانمایی باغ وحش

محصولات شترمرغ

نقشه های فنی و اجرایی باغ وحش مشاور طراحی باغ وحش – طرح توجیهی پرورش شیر – طرح توجیهی پرورش گرگ – طرح توجیهی پرورش خرس طرح توجیهی پرورش روباه – طرح توجیهی پرورش کفتار – سافاری پارک – سافاری پارک حیوانات – طرح توجیهی سافاری پارک وحش ضوابط طراحی و احداث سافاری پارک – طرح توجیهی گردشگری سافاری پارک – پارک حیاک وحش نقشه های جانمایی سافاری پارک حیوانات – پارک دریایی – طرح گردشگری پارک حیوانات دریایی – سافاری پارک دریایی طراحی پارک حیوانات دریایی – باغ پروانه ها – طرح توجیهی باغ پروانه ها – طراحی باغ پروانه ها – نقشه های فنی و اجرایی باغ پروانه ها باغ طوطی ها – پارک طوطی ها – طرح توجیهی پارک طوطی ها – طراحی پارک طوطی ها – قرقاول – طرح توجیهی قرقاول طرح توجیهی پرورش قرقاول – مشاور پرورش قرقاول – پیمانکار طراحی و ساخت پرورش قرقاول – پرورش قرقاول

محصولات شترمرغ

نقشه جانمایی پرورش قرقاول – نقشه های فنی و اجرایی پرورش قرقاول – طراحی مزرعه پرورش قرقاول – شترمرغ طرح پرورش شتر مرغ – پرورش شتر مرغ – طرح احداث مزرعه پرورش شترمرغ – طراحی واحد پرورش و نگهداری شتر مرغ ضوابط احداث واحد پرواربندی شتر مرغ – نقشه جانمایی پرورش شتر مرغ – نقشه کشی مزرعه پرورش شترمرغ مشاور پرورش شترمرغ – مرغداری – طرح توجیهی مرغداری – نقشه جانمایی مرغداری – نقشه های فنی و اجرایی مرغداری طراحی مرغداری – مشاور مرغداری – پیمانکار ساخت مرغداری – ضوابط طراحی و ساخت مرغداری – طرح توجیهی جوجه کشی طراحی کارخانه جوجه کشی – جوجه کشی – نقشه جانمایی کارخانه جوجه کشی – طرح توجیهی پرورش اردک – اردک پرورش اردک – نقشه جانمایی مزرعه پرورش اردک – ضوابط طراحی مزرعه پرورش اردک – طراحی و ساخت مزرعه پرورش اردک طرح توجیهی پرورش غاز – پرورش غاز – غاز – نقشه جانمایی پرورش غاز – طراحی مزرعه پرورش غاز – پرورش بلدرچین طرح توجیهی پرورش بلدرچین

محصولات شترمرغ

طرح توجیهی بلدرچین – طراحی مزرعه پرورش بلدرچین – نقشه جانمایی مزرعه پرورش بلدرچین بلدرچین – ضوابط طراحی و احداث مزرعه پرورش بلدرچین – طرح توجیهی پرورش کبک – پرورش کبک – نقشه جانمایی مزرعه پرورش کبک طراحی مزرعه پرورش کبک – ضوابط طراحی و احداث مزرعه پرورش کبک – کبک – طرح توجیهی پرندگان زینتی پرندگان زینتی – نقشه فنی و اجرایی واحد پرورش پرندگان زینتی – نقشه جانمایی پرندگان زینتی ضوابط طراحی و ساخت مزرعه پرورش پرندگان زینتی – طرح توجیهی پرورش طوطی – طراحی باغ پرورش طوطی پرورش طاووس – طرح توجیهی طاووس – ضوابط احداث مزرعه پرورش طاووس – نقشه مزرعه پرورش طاووس – طراحی مزرعه پرورش طاووس طراحی و ساخت قفس طاووس –  دستورالعمل های طیور – سیاست های اجرایی طیور – ضوابط اجرایی طیور – بوقلمون طرح توجیهی بوقلمون – پرورش بوقلمون – طراحی مزرعه پرورش بوقلمون – نقشه جانمایی پرورش بوقلمون ضوابط طراحی و ساخت مزرعه پرورش بوقلمون – پیمانکار ساخت پرورش بوقلمون طرح توجیهی قرقاول – طرح وجیهی پرورش قرقاول

محصولات شترمرغ

 طرح توجیهی پرورش قرقاول گوشتی و مولد – مشاوره سرمایه گذاری طرح پرورش قرقاول – طرح پرورش کبک و قرقاول – تهیه طرح توجیهی قرقاول – دانلود رایگان طرح توجیهی پرورش قرقاول – پرورش قرقاول زینتی – کسب و کار پرورش قرقاول – ایده کارافرینی پرورش قرقاول در منزل – طرح توجیهی پرورش قرقاول آمریکایی – قرقاول – قرقاول زینتی – فروش طرح توجیهی پرورش قرقاول – طرح توجیهی شکارگاه قرقاول – طرح بوم گردی شکارگاه قرقاول وحشی طرح پرورش و نگهداری قرقاول – سرمایه لازم برای پرورش قرقاول – درامد پرورش قرقاول – طرح توجیهی وام پرورش قرقاول – طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش قرقاول – طرح توجیهی پرورش قرقاول تخم گذار طرح توجیهی قرقاول سال 98 – مشاوره وام پرورش قرقاول – طرح توجیهی پرورش قرقاول سیلور – طرح توجیهی پرورش قرقاول لیمویی و بلژیکی – آموزش پرورش قرقاول – طرح توجیهی جوجه کشی قرقاول

محصولات شترمرغ

طرح تولید جوجه یک روزه قرقاول – طرح توجیهی باغ پرندگان زینتی – طرح توجیهی مزرعه 5 هزار متری قرقاول – طرح توجیهی مزرعه 1000 قطعه ای قرقاول – باغ پرندگان – طراحی باغ پرندگان – سرمایه گذاری باغ پرندگان طرح توجیهی باغ پرندگان – طرح توجیهی احداث باغ پرندگان زینتی – باغ پرندگان زینتی – دانلود رایگان طرح توجیهی باغ پرندگان – طرح احداث باغ پرندگان 5 هکتاری – اصول و ضوابط احداث باغ پرندگان طرح کسب و کار باغ پرندگان – پروژه کارافرینی باغ پرندگان – سرمایه گذاری باغ پرندگان – کارافرینی در زمینه باغ پرندگان – احداث باغ پرندگان – طراحی باغ پرندگان – طرح توجیهی باغ پرندگان سال 98 -هزینه احداث باغ پرندگان – هزینه احداث باغ پرندگان زینتی – شتر مرغ – طرح پرورش شتر مرغ پرورش شتر مرغ – دانلود طرح توجیهی پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی پرورش شتر مرغ 200 قطعه ای

محصولات شترمرغ

طرح توجیهی شتر مرغ مولد و تخمگذار – طرح توجیهی پرورش شتر مرغ گوشتی – طرح احداث مزرعه پرورش شتر مرغ – آموزش پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی جوجه کشی شتر مرغ – طراحی واحد پرورش و نگهداری شتر مرغ – طرح توجیهی شتر مرغ پرواری – دانلود رایگان طرح توجیهی شتر مرغ 98 – طرح کسب و کار پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی کارافرینی پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی فروش تخم شتر مرغ – شرایط اخذ مجوز پرورش شتر مرغ – وام کارافرینی پرورش شتر مرغ – ضوابط احداث واحد پرواربندی شتر مرغ – ارزیابی اقتصادی طرح پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی مزرعه پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی پرورش شتر مرغ مولد – دستورالعمل پرورش شتر مرغ – مجوز پرورش شتر مرغ جهاد کشاورزی – طرح توجیهی پرورش شتر مرغ پرواری – طرح توجیهی پرورش شتر مرغ مولد و توام

محصولات شترمرغ

نقشه جانمایی پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی مرغداری – طرح توجیهی طیور – طرح توجیهی ماکیان -طرح توجیهی مرغداری گوشتی – طرح توجیهی مرغداری تخم گذار – طرح توجیهی تولید جوجه یک روزه – دانلود رایگان طرح توجیهی مرغداری صنعتی – طرح توجیهی مرغداری 98 – طرح کارافرینی مرغداری گوشتی طرح پرورش مرغ بومی – مرغداری تخمگذار – مرغ تخم گذار – طرح توجیهی احداث مرغداری تخم گذار – دانلود طرح توجیهی احداث مرغداری در کرج – سرمایه گذاری در بخش مرغداری – طرح توجیهی مرغداری 100 هزار قطعه ای طرح توجیهی مرغ تخم گذار محلی – طرح توجیهی پرورش مرغ بومی تخمگذار در سالن – طرح توجیهی سالن پرورش مرغ تخمگذار – طرح توجیهی تاسیس مرغداری – ضوایط اخذ مجوز مرغداری – طرح توجیهی فارم پرورش مرغ گوشتی – طرح توجیهی مرغداری صنعتی – طرح توجیهی پرورش مرغ در قفس – دانلود pdf مرغ گوشتی سال 99

محصولات شترمرغ

طرح اشتغالزایی مرغداری – نمونه طرح های پرورش طیور – طرح توجیهی تولید جوجه یک روزه – طرح توجیهی مرغداری مادر و لاین – طرح توجیهی اخذ وام مرغداری – تسهیلات بانکی پرور مرغ بومی و محلی – طرح توجیهی مرغداری 30000 قطعه ای – طرح توجیهی جوجه کشی طرح توجیهی مرغداری تمام اتوماتیک – طرح توجیهی مرغداری هوشمند – طرح توجیهی تولید تخم نطفه دار – طرح توجیهی تخم مرغ – طرح توجیهی بسته بندی تخم مرغ – طرح توجیهی کارخانه بسته بندی تخم مرغ – طرح توجیهی کارخانه بسته بندی تخم مرغ تمام اتوماتیک – طرح توجیهی تخم اردک – طرح توجیهی بسته بندی تخم بلدرچین طرح توجیهی تولید تخم بلدرچین – طرح توجیهی پرورش اردک – اردک – طرح توجیهی اردک مولد و تخم گذار – طرح توجیهی تولید جوجه یک روزه اردک – طرح توجیهی پرورش اردک گوشتی – طرح توجیهی پرورش اردک زینتی

محصولات شترمرغ

طرح توجیهی پرورش و تکثیر اردک ماندرین – طرح توجیهی مزرعه پرورش اردک زینتی – دانلود رایگان طرح توجیهی پرورش اردک – پرورش اردک – طرح کارافرینی پرورش اردک در منزل – طرح اشتغال روستایی پرورش اردک – طرح توجیهی تولید تخم اردک – دانلود طرح توجیهی مشاغل خانگی پرورش اردک – طرح توجیهی پرورش اردک صنعتی – طرح توجیهی پرورش اردک سنتی – آشنایی با طرح توجیهی پرورش اردک – طرح توجیهی پرورش اردک 5000 قطعه ای – پروژه کارافرینی پرورش اردک مادر – دانلود طرح توجیهی پرورش اردک 98 – طرح توجیهی پرورش اردک اسرائیلی – طرح توجیهی پرورش مرغابی – درآمد پرورش اردک – سرمایه گذاری در پرورش اردک گوشتی – طرح توجیهی تاسیس مزرعه پرورش اردک  ضوابط اخذ مجوز پرورش اردک – ایده پرورش اردک در استخر پرورش ماهی – طرح امکان سنجی پرورش اردک – آشنایی با طرح توجیهی پرورش اردک – طرح توجیهی پرورش غاز

دیدگاهتان را بنویسید

تماس با پشتیبانی و پیگیری

تماس با پشتیبانی و پیگیری
09393849776

ارسال تیکت به پشتیبانی

دلیل اعتماد

logo-samandehi ستاد ساماندهی

نماد اعتماد

نماد اعتماد

دانش فنی

logo-samandehi نظام مهندسی

تبلیغات

تبلیغات

تبلیغات

تبلیغات

همین الان سفارش دهید

استارت آپ

استارت آپ

سامانه سیتا

سامانه سیتا

سامانه کارا

سامانه کارا

تبلیغات

تبلیغات