محصولات شترمرغ

محصولات شترمرغ

محصولات شترمرغ گوشت و پوست و پرآن اصلی است و محصولات فرعی آن روغن و تخم می باشد.

گوشت

گوشت شترمرغ یکی از کم چرب ترین و سالم ترین انواع گوشت قرمز می باشد که از لحاظ طعم و ظاهر بسیار شبیه گوشت گوساله و گاو است. گوشت شترمرغ دارای خواص ویژه ای است که برخی از آن ها عبارتند از:

۱کم چربی بودن.

۲ پایین بودن کلسترول.

۳ بالا بودن پروتئین.

۴ تردی استثنائی علیرغم کم چربی بودن.

۵ واکنش مطلوب نسبت به ادویه جات.

گوشت شترمرغ از نقطه نظر سلامتی به لحاظ کم چرب بودن و بخصوص کلسترول پائین بهتر از سایر گوشت ها می باشد. اخیراً با توجه به بالا رفتن آگاهی مصر ف کنندگان در مورد مشکلات مربوط به سطوح بالای کلسترول خون و امکان افزایش حملات قلبی و مشکلات ناشی از آن در صورت مصرف بیش از حد گوشت قرمز گاو و گوسفند، درخواست برای گوشت شترمرغ رو به رشد بوده است. انتظار می رود در دهه آینده گوشت این پرنده به تدریج جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز باشد. گوشت شترمرغ به صورت های گوناگونی در بازار عرضه می گردد که شامل بر شهای تازه و منجمد، بصورت کالباس و سوسیس، فیله و استیک و خشک شده یا نمک سود شده می باشند.

مواد مغذی موجود در هر 100 گرم گوشت شترمرغ

محصولات شترمرغ

توسعه ماهیچه ها در شترمرغ در سن ۸-۷ماهگی اتفاق می افتد و این مطلب تاکیدی بر ضرورت تغذیه مناسب شترمر غ ها خصوصاً تا سن ۶ ماهگی می باشد که می تواند پتانسیل مناسب را جهت تولید ماهیچه در سنین بالاتر بوجود آور د. توجه به این نکته ضروری است که پس از سن ۸ ماهگی اکثر مواد غذایی در افزایش ضخامت پوست و نیز افزایش لایه های چربی شکم و چربی زیر پوست موثر هستند.

باید توجه داشت که چربی های ذخیره شده ناشی از جیره های نامتوازن بوده و ارزش کمی برای پرنده ها خواهد داشت و حتی گاهی موجب بروز ضایعاتی در پوست میگردد. بدیهی است که کیفیت مواد مصرفی در تغذیه پرنده و همچنین نوع فرمول مورد استفاده در تهیه خوراک تاثیر مستقیمی در کمیت و کیفیت گوشت تولیدی خواهد داشت به طوری که یک خوراک خوب و متواز ن شده می تواند تاثیر مثبتی در افزایش میزان گوشت تولیدی و دستیابی به بالاترین کیفیت داشته باشد.

پوست

پوست از مهمترین محصو لات شترمرغ است و به عنوان یکی از بهترین پوست ها در ساخت محصولات چرمی شناخته شده است. پوست شترمرغ در آفریقای جنوبی حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد حاصل از کشتار شترمرغ را به خود اختصاص می دهد.

مهمترین عوامل موثر بر کیفیت پوست بشرح ذیل است:

  • اندازه پوست
  • چگونگی رشد فولیکول های پوست
  • ضخامت پوست
  • نحوه توزیع فولیکول ها بر روی پوست(تعداد در هر دسی مترمربع)
  • عاری بودن از خراش و صدمه پوست
  • عاری بودن از سایر زائده ها

این ویژگی ها خود متاثر از برخی عوامل مانند سن کشتار، نوع تغذیه، مدیریت و نیز گونه

شترمرغ می باشد.

اندازه پوست

اندازه پوست مطابق با حجم بدن و ناشی از تغذیه مناسب بوده و باید بدون انباشت چربی اضافی زیر پوست باشد. با اجرای برنامه غذایی مطابق با توان ژنتیکی پرنده، در پایان سن ۹ ماهگی لاشه از کیفیت مناسبی برخوردار خواهد شد. در صورتی که پرنده از تغذیه مناسب برخوردار نباشد تنها وسیله برای دستیابی به اندازه رضایت بخش پوست، طولانی کردن دوره پایانی پرورش می باشد.

توسعه فولیکول ها و تاثیر آن بر روی کیفیت پوست

از نگاه سنتی، بسیاری از فرآوری کنندگان پوست، اندازه فولیکول ها را با سن پرنده در ارتباط می دانند و از تولیدکنندگان درخواست می شود که شترمر غها را در سنین بالاتر کشتار نمایند تا از دستیابی به فولیک لهای بزرگتر بر روی پوست اطمینان حاصل نمایند .در این حالت ، غذای بیشتری مصرف شده، هزینه های جانبی افزایش یافته و ریسک صدمات به پر و پوست افزایش می یابد. بطور سنتی بیشتر شترمرغ ها در آفریقای جنوبی درسن ۱۴ ماهگی کشتار می شوند و تنها علت آن دستیابی به رشد کامل فولیکول با هدف افزایش کیفیت پوست بوده است.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که اندازه فولیکول ها و سرعت توسعه آن ها می تواند بطور موفقیت آمیز با تامین اسیدآمینه های سولفوره(اسیدآمینه های اساسی) توسعه یابد. در یک طرح آزمایشی محدود کردن اسیدآمینه های سولفوره در سن ۵/۵ تا ۷ ماهگی بطور قابل ملاحظه ای از توسعه فولیکول ها جلوگیری نمود. در صورت محرومیت یا کمبود خوراک پرنده از اسیدآمینه های سولفوره، رشد کامل و توسعه پرها نمیتواند تا ۱۲ ماهگی کامل گردد. لذا جیره شترمرغ در تمام سنین و مراحل رشد باید از توازن خوبی برخوردار باشد.

محصولات شترمرغ

یکی از مشکلات قدیمی، سختی پوست پرندگان جوان در طول فرآیند دباغی می باشد که این ضخامت بایستی بوسیله اسیده ای آمینه و میزان مواد معدنی کنترل گردد از این رو پوست های با کیفیت برتر متعلق به پرندگانی است که با جیرهای متعادل و علمی به سن کشتار می رسند. پوست شترمرغ پس از گذراندن مراحل ویژه فرآوری و دباغی یکی از بهترین و مجلل ترین چرم های دنیا را فراهم می کند. که از لحاظ جایگاه با پوست کروکودیل و مار برابری میکند. چرم شترمرغ لطیف و بسیار با دوام بوده که محصولات مختلفی نظیر کیف، کفش، پالتو و … را می توان از آن تهیه نمود. چرم بدست آمده از شترمرغ در دو نوع چرم حاصل از پوست بدن و چرم بدست آمده از پوست ساق

محصولات شترمرغ

پا می باشد که هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فرد و زیبای خاص خود می باشند.از ویژگی های منحصر به فرد پوست بدن این پرنده فولیکول های موجود در روی پوست می باشد که وضعیت آرایش این فولیکو ل ها و تراکم آن ها از اصلی ترین فاکتورهای ارزش گذاری پوست می باشد. بطور معمول از هر شترمرغ بالغ کشتار شده حدود ۲۵/۱ متر مربع چرم بدن و دو عدد چرم ساق پا بدست می آید. بایستی توجه داشت که علاوه بر تراکم و

آرایش فولیکول ها، نحوه برش پوست، کوچکی و بزرگی و سالم بودن تاثیر به سزائی را در قیمت گذاری آن خواهد داشت، لذا پرورش دهندگان بایستی با دقت کامل پرندگان را از صدمات احتمالی که موجب کاهش ارزش پوس تشان می شود، حفظ نمایند. محصولات تهیه شده از پوست شترمرغ اعم از کیف، کفش، پالتو و … بسیار با ارزش بوده و با قیمت هایی بالا بفروش می رسند.

محصولات شترمرغ

پوست کنی

طرح خط برش و برش پوست

خط برش پوست شترمرغ
  1. از چاقوهای مخصوص این کار استفاده کنید. برای برش پوست ضخیم ساق پا از چاقوهای باریک و کوتاه و برای ایجاد خط برش بر روی پوست تنه از چاقوهای باریک و بلند و در نهایت برای جداً سازی پوست از چاقوهای پهن استفاده کنید.
  2. برای راحتی کار و برای آ ن که در زمان کشتار حداقل صدمه به پوست برسد سعی کنید پرنده ر ا در زمان کشتار از محل مچ پاها آویزان کنید این عمل همچنین باعث خواهد شد تا خون وآب کمتری به پرها بخورد در نتیجه پرها ارزش اقتصادی خود را حفظ می کنند.
  3. پس از کشتار و خونگیری کامل، ابتدا تمامی پرها را براساس اندازه و نوع از روی پوست جداً کرده و دسته کنید وبه انبار پر انتقال دهید.
تصاویر پرکنی شترمرغ

۴- از دنبالچه پرنده خط برشی را به سمت پایین ایجاد کنید ( همانند تصویر). این خط برش باید کاملاً مستقیم باشد و تا گردن پرنده ادامه پیدا کند ، مهم آن که خط برش در محل مقعد پرنده کاملاً به دور آن میچرخد و شما نبایستی هیچ گاه پوست را از محل مقعد ببرید.

محصولات شترمرغ

در زمان برش پوس تریال خط برش می بایستی از کنار پینه ها حرکت کند وهیچگاه آن ها را از روی پوست جداً نکنید.

۵ -مهمترین قسمت ایجاد خط بر شهای صلیبی شکل به سمت پاها و بال پرنده است که اکثر مزارع این خط را به صورت ارُیب ایجاد می کنند( به تصویر دقت کنید)

محصولات شترمرغ برش پوست شترمرغ

خط برش در ران پرنده کاملاً در امتداد فولیکولها حرکت کرده و تا آخرین فولیکول (قوس ران ) ادامه می یابد. خط برش در با لها از قسمت بالایی پینه سینه شروع شده و در امتداد اولین ردیف فولیکو لهای پر حرکت می کند بدین ترتیب فولیکولهای پر بر روی بال فقط در یک سمت پوست برش خورده، قرار می گیرند. خط برش های ران و بالها باید  کاملاً بر خط برشی که بر روی سینه و شکم پرنده ایجاد شده عمود باشند.

نحوه شستشو و نگهداری پوست

الف: پوست را کاملاً با آب سرد بشویید.

ب: چربی پشت پوست را جدا نکنید.

پ: گردن به صورت کامل بر روی تنه باید بماند.

برش ساق پاها

برای برش صحیح ساق پا باید از پشت مفصل زانوی پرنده خط برشی را به صورت مسقیم تا انتهای هر دو انگشت پرنده ایجاد کنید و در صورتی که خط برش قبل از انگشت ها قطع شود، ساق پاها از ارزش کمتری برخوردار خواهند شد.

طریقه صحیح نمک سود کردن پوست

  1. پس از جداً کردن پوست از دام( این پوست باید دارای برش صحیح و بدون پر باشد )، آن را ابتدا با آب سرد کاملاً شستشو دهید.
  2. پوست ها را به مدت ۳ ساعت در آب نمک غلیظ غوطه ور کنید{ غلظت آب نمک به گونه ای باشد که مقداری نمک در ته ظرف دیده شود}..

بند ۱ : در هر ۱۰۰۰ لیتر آب نمک فقط ۱۰۰ جلد پوست می توان خیس کرد و پس از آن باید آب را تعویض نمود چرا که آب آلوده خواهد شد.

بند ۲ : به آب نمک ۳ درصد ماده آنتی باکتریال اضافه کنید.

محصولات شترمرغ

۳-پوست ها را از آب نمک خارج کنید و از لوله افقی در سایه به گون های آویزان کنید که پوست با زمین در ارتباط نباشند و اجازه دهید تا خون آبه از آن خارج شو د سپس هریک از پوست ها را به تنهایی در سایه کاملاً نمک سود کنید(زیر و روی پوست می بایستی کاملاً از نمک پوشیده شود) و اجازه دهید تا ۲۴ ساعت در همین حالت بماند سپس نمک را از روی پوست تکانده و پوست ها را به انبار سرد منتقل کنید(بهترین دما برای نگهداری پوست ۴ درجه سانتی گراد می باشد)

.

طرح توجیهی پرورش شترمرغ 150 قطعه ای

.

محصولات شترمرغ

۴-پوست ها را در یک اتاق خنک و یا در یک یخچال روی هم انبار کنید و روی آن ها را با نمک کاملاً بپوشانید. برای این کار می توانید از جعبه های بزرگ استفاده کنید. به گون های که ابتدا کف جعبه را با نمک بپوشانید و سپس پوست را بر روی آن گذاشته( کاملاً پهن و صاف) و سپس تمام آن را با نمک بگونه ای بپوشانید که هیچ قسمتی از پوست دیده نشود و مابقی پوست ها را هم به همین صورت بر روی آن انبار کنید.

بند ۱ : به نمک استفاده شده در این مرحله ۱۰ درصد اسید بوریک و پودر نفتالین بیافزایید.

با این روش پوست ها را تا یک ماه می توان انبار کرد.

پر

یکی از محصولات اصلی شترمرغ که باعث معرفی این پرنده به عنوان پرند پرورشی درکل دنیا برای اولین بار گردید، پر شترمرغ است. پر شترمرغ به دلیل زیبایی و لطافت  منحصر به فرد در موارد تزئینی استفاده می شود و از این نظر این محصول شترمرغ می تواند منبعی برای افزایش سود دهی پرورش دهندگان باشد.

انواع محصولات از پر شترمرغ

انواع پر

پر در شترمرغ بسته به جنس و سن به انواع زیر تقسیم بندی می شود:

شاهپرهای شترمرغ نر

در هر بال شترمرغ نر ۲۴ عدد پر سفید رنگ وجود دارد(مجموعا ۴۸ عدد در دو با ل) که براساس کیفیت و طول به ۶ نوع مختلف تقسیم می شوند.

پوش پرهای نر

بر روی پرهای سفید رنگ هر بال پرهای سیاه رنگی نیز وجود دارد که از جز پوش پرهای شترمرغ محسوب می شود.

پرهای شترمرغ ماده

Famines

این نام به پرهای اصلی بال شترمرغ ماده اطلاق می شود، این پرها بر اساس رنگ به دو نوع تیره و روشن تقسیم می شود و براساس کیفیت و طول همانند شاه پره ای شترمرغ نر به ۶ نوع تقسیم می گردد.

Drab

این نام برای پوش پرها در شترمرغ ماده به کار می رود که روی پرهای اصلی بال را می پوشاند.

Floss

این نوع پرها زیر بالها و سینه وجود دارند و بسته به جنسیت دونوع هستند :

الف – Black floss در شترمرغ نر

ب – Drab floss در شترمرغ ماده

البته بسته به نژادهای مختلف ممکن است در شترمرغ ماده ای پره به رنگ نقره ای باشند که در این صورت

Silver floss و یا به رنگ طلایی باشند که Blond floss نامیده می شود.

Bodies

محصولات شترمرغ

پرهای پوشاننده سطح بدن هستند که سه نوع مختلف دارند:

الف – black bodies که از شترمرغ های نر به دست می آید.

ب – drab bodies که ازشترمرغ های ماده استحصال می شود.

ج – chick bodies که پرهای بدن جوجه ها است.

Tails

پرهای ناحیه دم هستند که در شترمرغ نر به رنگ سفید و سفید-قهوه ای و در ماده به رنگ قهوهای روشن تا تیره است.

Spadonnas

پرهای به دست آمده از بال جوجه ها که به رنگ های سفید وتیره تقسیم بندی می شوند.

شکل پر

پرکنی و روش های آن در شترمرغ

در این بخش به بررسی انواع رو شهای پرکنی در شترمرغ می پردازیم. ابتدا با تعریف ۳ اصطلاح در این باره شروع می کنیم:

Plucking : به معنی جدا کردن پر به طورکامل از انتها است، این روش برای قسمت هایی از بدن پرنده که پرهای سستی دارد به کار میرود. لازم به ذکر است در صورتیکه پرها اتصالات محکمی به پوست داشته باشند این روش موجب آزار پرنده و خونریزی در آن ناحیه می گردد. اگر هدف فروش پر باشد از این روش باید برای پرکنی استفاده شود.

Clipping : به معنی بریدن پرها است و این عمل به وسیله قیچی باغبانی از ناحیه تقریبا ۵ سانتی متری محل اتصال پر به پوست انجام می شود. در این روش کل پر و قسمتی از ساقه انتهایی آن جداً می شود و بقیه ساقه روی بدن پرنده می ماند تا به مرور زمان خشک شود.

Quilling : این کار بعد از بریدن پرها انجام می شود و ساقه پر باقی مانده و خشک شده به وسیله انبر دست از بدن پرنده جداً می گردد. این کار باید حداقل دو ما بعد از جمع کردن پرها انجام شود. هنگام انجام این کار باید احتیاط فراوان نمود تا به فولیکول پر آسیب نرسد زیرا آسیب فولیکول پر موجب رشد غیر عادی پرهای بعدی و همچنین آسیب پوست بعد از کشتار خواهیم بود.

اگر هدف بهبود کیفیت پوست باشد از روش ترکیبی Clipping و Quilling استفاده می گردد.

پس از پرکنی کامل، شش ماه بعد دوباره شاهد رشد کامل پرها خواهید بود و می توانید مجددا پرکنی را انجام دهید.

زمان انجام پرکنی

پرکنی در مزارع پرواربندی

اولین پرکنی می تواند در شش ماهگی انجام شو د. در سن شش ماهگی پرهای جوجه گی با پرهای جوانی جایگزین می شوند و هشت ما بعد این پرها به بلوغ میرسند. در کشورهایی که فروش پوست و پر از اولویت بالاتری نسبت به گوشت می باشد، پرنده را تا ۱۴ ماهگی پروار می دهند تا پرها به بلوغ برسند. این کار علاوه بر بهبود کیفیت پر باعث بالاتر رفتن کیفیت پوست هم می گردد.

پرکنی باعث بهبود کیفیت پر و پوست میشود و فولیکول های پرهای ثانویه که تا زمان کشتار بالغ می شوند جای خود را روی پوست باقی میگذارند و این امر موجب افزایش کیفیت و زیبا شدن پوست و پر می شود.

پرکنی در مزارع مولدین

پرکنی در مولدها در دوره استراحت جنسی انجام میشود. توصیه میشود پرهای معیوب و ژولیده کنده شوند. این کار باعث می شود پرنده پرهای خود را بازیابی کنند و شروعی مناسب در فصل تولید داشته باشد. پرنده در باکس مخصوصی مهار میشود و پرهای ناحیه بال ها، سینه و دم کنده می شوند.

پرکنی در هوای خنک و ترجیحا به هنگام صبح و قبل از طلوع آفتاب صورت پذیرد.

اگر دمای هوا بالا باشد موجب افزایش خونریزی و استرس بیشتر در پرنده می شود.

پرکنی مولدها سبب تحریک و ترشح هورمونهای جنسی شده و تولید اسپرم و تخم گذاری را در پرنده تحریک مینمایند و موجب افزایش کمیت و کیفیت تولید می گردند.

موارد مصرف پرهای شترمر غ:

در سالیان پیش غالباً در تزئین لباس و دکوراسیون بوده است به طوریکه در ابتدای پرورش صنعتی این پرنده به منظور بدست آوردن پرهای آن صورت می گرفت و تجارت جهانی پر شترمرغ در ابتدای این صنعت، تجارتی چندین میلیون دلاری محسوب می گردیده است. امروزه نیز علاوه بر مسائل تزئینی و دکوراسیون و استفاده در کارناوال ها از پر شترمرغ جهت تمیز کردن دستگا ههای کوچک و تجهیزات حساس الکترونیکی و ساخت گردگیر نیز استفاده می کنند. در کشور ما پر

شترمرغ جهت تزئین علم های عزاداری در روزهای عاشورا و تاسوعا مورد استفاده فراوان قرار گرفته و با واردات پر از کشورهایی نظیر آلمان اینکار انجام می گیرد. کیفیت پرهای تولیدی بسته به آب و هوای منطقه، شرایط پرورشی و نوع تغذیه بسیار متفاوت بوده و در این میان تاثیر تغذیه در کیفیت پرها بیشتر از سایر عوامل م یباشد، علاوه بر اینکه از نظر اقلیمی نیز بهترین پرها در مناطق خشک بعمل میایند. نتایج تحقیقات بدست آمده نشان م یدهد که اسید آمینه سولفوره در کیفیت پر بسیار موثر است.

تخم شترمرغ

تخم های بدون نطفه شترمرغ بعنوان تخم خوراکی بصورت مستقیم جهت تهیه خوراک  (مانند خاگینه) و یا در صنایع جانبی مثل شیرینی و شکلات سازی مورد استفاده قرار میگیرند.

ترکیب مواد مغذی بخش های مختلف تخم شترمرغ

جالب است بدانید استفاده از تخم های بدون نطفه تنها به موارد خوراکی محدود نشده بلکه پوسته های زیبای این تخم ها نیز موارد کاربرد گوناگونی در تهیه لوازم تزئینی دارند بطوری که نقاشی و یا حکاکی روی آ نها، تخم ها را به اشیاء هنری بسیار با ارزش تبدیل می سازد.

محصولات شترمرغ نقاشی و حکاکی روی تخم شترمرغ

روغن شترمرغ

از چربی محوطه شکمی یک شترمرغ حدود  4 الی ۶ لیتر روغن به دست می آید. که بدلیل دارا بودن اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ ، ۶ و ۹ ( در حقیقت بدن انسان قادر به ساخت این اسیدهای چرب ضروری و حیاتی نمی باشد) مصرف گسترده ای در صنایع داروئی و آرایشی و بهداشتی دارد.

همچنین یکی از موثرترین روغنهای درمانی جهان است که به علت ریز مولکول بودن ( به بیان دیگر اندازه مولکولهای روغن شترمرغ شبیه و هم سایز مولکول های چربی پوست بدن انسان است) با سرعت فو ق العاده ای پخش و از طریق منافذ پوست کاملاً جذب می شود. شواهدی مبنی بر منافع شگفت انگیز روغن شترمرغ در ایجاد آرامش و راحتی حاصل از مصرف آن در درمان خار شهای پوستی و ناراحت یهای دیگری مثل آفتاب سوختگی، تاول، خشکی پوست و لب ها، بریدگی پوست، سوختگی پوست، قانقاریا، کوفتگی ماهیچه ای و سائیدگی پوست وجود دارد. که به علت عدم مسدود کردن منافذ پوست به حفظ و سلامت غشاهای پوستی کمک کرده و بدون چربی دادن به پوست آن را تغذیه می کند.

محصولات شترمرغ

در ۳۰۰۰ سال قبل در فرهنگ های مصری، رومی و آفریقایی از روغن شترمرغ به عنوان یک ماده آرایشی و نیز برای درمان درد و روماتیسم استفاده می شد. مستندات تاریخی راجع به روغن شتر مرغ به زمان های خیلی قدیم یعنی قرن اول پس از میلاد برم یگردند و به استفاده گسترده از روغن برای درمان زخم، سوختگی ها، ناراحتی های پوستی، اگزما، خشکی پوست و مو و بسیاری موارد دیگر اشاره میکند و این رویه برای صدها سال ادامه داشته است. پلینی فیلسوف رومی قرن اول پس از میلاد مطالب مبسوطی درباره فواید استفاده از روغن شتر مرغ نوشت. بر اساس مدار ک موجود کلئوپاترا و ملکه صبا روغن شترمرغ را برای زیبائی و حفظ و لطافت پوست خود استفاده می کرده اند. امروزه ما می دانیم که روغن شترمرغ حاوی اسیدهای چرب ضروری است. اسیدهای چرب

ضروری به حفظ سلامت غشاهای سلول کمک کرده، استفاده از مواد مغذی را بهبود می بخشد و متابولیسم سلولی را کنترل و تقویت می کنند. آن ها مواد خامی را که به کنترل فشار خون، درجه حرارت بدن و سایر اعمال بدن کمک می کنند، فراهم می نمایند. اُمگا ۶ و امگا ۹ هر دو مرطوب کننده و حالت دهنده پوست هستند. این روغن ۱۰۰ درصد طبیعی می باشد که خطرات ناشی از حساسیت های پوستی(آلرژی) را به حداقل میرساند. سازگاری این روغن با پوست از نظر دراماتولوژیکی مورد تایید متخصصین پوست می باشد. روغن شترمرغ برای تولید محصولات حفاظت کننده پوست، مو و لوسیون های برطرف کننده درد ایده آل است.

.

طرح توجیهی پرورش شترمرغ 1500 قطعه ای

.

جهت نگارش طرح توجیهی و یا طراحی نقشه های جانمایی و فنی و اجرایی مزارع پرورش شترمرغ

با واحد پشتیبانی تماس گرفته و یا از منوی سایت به بخش مورد نظر مراجعه نمایید

مهندس محمد سراهنگ

۰۹۳۹۳۸۴۹۷۷۶

.

دیگر موضوعات سایت

طرح توجیهی گلخانهطرح توجیهی قارچ و کمپوستطرح توجیهی صنایع غذاییطرح توجیهی گردشگری

طرح توجیهی حیواناتطرح توجیهی حشرات و خزندگانطرح توجیهی پرندگان و ماکیان

طرح توجیهی پرورش ماهیطرح توجیهی صنایع تبدیلیطرح توجیهی باغبانی و زراعت

.

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

صفحه اینستاگرام سایت طرح نویس

محصولات شترمرغ

باغ پرندگان – طراحی باغ پرندگان – سرمایه گذاری باغ پرندگان – طرح توجیهی باغ پرندگان – طرح توجیهی احداث باغ پرندگان زینتی باغ پرندگان زینتی – دانلود رایگان طرح توجیهی باغ پرندگان – طرح احداث باغ پرندگان ۵ هکتاری – اصول و ضوابط احداث باغ پرندگان طرح کسب و کار باغ پرندگان – پروژه کارافرینی باغ پرندگان – سرمایه گذاری باغ پرندگان – کارافرینی در زمینه باغ پرندگان احداث باغ پرندگان – طراحی باغ پرندگان – طرح توجیهی باغ پرندگان سال ۹۸ – هزینه احداث باغ پرندگان هزینه احداث باغ پرندگان زینتی – نقشه باغ پرندگان – نقشه جانمایی باغ پرندگان – طراحی و ساخت باغ پرندگان مشاور باغ پرندگان – پیمانکار باغ پرندگان – ساخت قفس های باغ پرندگان – باغ وحش – طراحی باغ وحش – طرح توجیهی باغ وحش احداث باغ وحش – ضوابط طراحی و احداث باغ وحش – نقشه جانمایی باغ وحش

محصولات شترمرغ

نقشه های فنی و اجرایی باغ وحش مشاور طراحی باغ وحش – طرح توجیهی پرورش شیر – طرح توجیهی پرورش گرگ – طرح توجیهی پرورش خرس طرح توجیهی پرورش روباه – طرح توجیهی پرورش کفتار – سافاری پارک – سافاری پارک حیوانات – طرح توجیهی سافاری پارک وحش ضوابط طراحی و احداث سافاری پارک – طرح توجیهی گردشگری سافاری پارک – پارک حیاک وحش نقشه های جانمایی سافاری پارک حیوانات – پارک دریایی – طرح گردشگری پارک حیوانات دریایی – سافاری پارک دریایی طراحی پارک حیوانات دریایی – باغ پروانه ها – طرح توجیهی باغ پروانه ها – طراحی باغ پروانه ها – نقشه های فنی و اجرایی باغ پروانه ها باغ طوطی ها – پارک طوطی ها – طرح توجیهی پارک طوطی ها – طراحی پارک طوطی ها – قرقاول – طرح توجیهی قرقاول طرح توجیهی پرورش قرقاول – مشاور پرورش قرقاول – پیمانکار طراحی و ساخت پرورش قرقاول – پرورش قرقاول

محصولات شترمرغ

نقشه جانمایی پرورش قرقاول – نقشه های فنی و اجرایی پرورش قرقاول – طراحی مزرعه پرورش قرقاول – شترمرغ طرح پرورش شتر مرغ – پرورش شتر مرغ – طرح احداث مزرعه پرورش شترمرغ – طراحی واحد پرورش و نگهداری شتر مرغ ضوابط احداث واحد پرواربندی شتر مرغ – نقشه جانمایی پرورش شتر مرغ – نقشه کشی مزرعه پرورش شترمرغ مشاور پرورش شترمرغ – مرغداری – طرح توجیهی مرغداری – نقشه جانمایی مرغداری – نقشه های فنی و اجرایی مرغداری طراحی مرغداری – مشاور مرغداری – پیمانکار ساخت مرغداری – ضوابط طراحی و ساخت مرغداری – طرح توجیهی جوجه کشی طراحی کارخانه جوجه کشی – جوجه کشی – نقشه جانمایی کارخانه جوجه کشی – طرح توجیهی پرورش اردک – اردک پرورش اردک – نقشه جانمایی مزرعه پرورش اردک – ضوابط طراحی مزرعه پرورش اردک – طراحی و ساخت مزرعه پرورش اردک طرح توجیهی پرورش غاز – پرورش غاز – غاز – نقشه جانمایی پرورش غاز – طراحی مزرعه پرورش غاز – پرورش بلدرچین طرح توجیهی پرورش بلدرچین

محصولات شترمرغ

طرح توجیهی بلدرچین – طراحی مزرعه پرورش بلدرچین – نقشه جانمایی مزرعه پرورش بلدرچین بلدرچین – ضوابط طراحی و احداث مزرعه پرورش بلدرچین – طرح توجیهی پرورش کبک – پرورش کبک – نقشه جانمایی مزرعه پرورش کبک طراحی مزرعه پرورش کبک – ضوابط طراحی و احداث مزرعه پرورش کبک – کبک – طرح توجیهی پرندگان زینتی پرندگان زینتی – نقشه فنی و اجرایی واحد پرورش پرندگان زینتی – نقشه جانمایی پرندگان زینتی ضوابط طراحی و ساخت مزرعه پرورش پرندگان زینتی – طرح توجیهی پرورش طوطی – طراحی باغ پرورش طوطی پرورش طاووس – طرح توجیهی طاووس – ضوابط احداث مزرعه پرورش طاووس – نقشه مزرعه پرورش طاووس – طراحی مزرعه پرورش طاووس طراحی و ساخت قفس طاووس –  دستورالعمل های طیور – سیاست های اجرایی طیور – ضوابط اجرایی طیور – بوقلمون طرح توجیهی بوقلمون – پرورش بوقلمون – طراحی مزرعه پرورش بوقلمون – نقشه جانمایی پرورش بوقلمون ضوابط طراحی و ساخت مزرعه پرورش بوقلمون – پیمانکار ساخت پرورش بوقلمون طرح توجیهی قرقاول – طرح وجیهی پرورش قرقاول

محصولات شترمرغ

 طرح توجیهی پرورش قرقاول گوشتی و مولد – مشاوره سرمایه گذاری طرح پرورش قرقاول – طرح پرورش کبک و قرقاول – تهیه طرح توجیهی قرقاول – دانلود رایگان طرح توجیهی پرورش قرقاول – پرورش قرقاول زینتی – کسب و کار پرورش قرقاول – ایده کارافرینی پرورش قرقاول در منزل – طرح توجیهی پرورش قرقاول آمریکایی – قرقاول – قرقاول زینتی – فروش طرح توجیهی پرورش قرقاول – طرح توجیهی شکارگاه قرقاول – طرح بوم گردی شکارگاه قرقاول وحشی طرح پرورش و نگهداری قرقاول – سرمایه لازم برای پرورش قرقاول – درامد پرورش قرقاول – طرح توجیهی وام پرورش قرقاول – طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش قرقاول – طرح توجیهی پرورش قرقاول تخم گذار طرح توجیهی قرقاول سال ۹۸ – مشاوره وام پرورش قرقاول – طرح توجیهی پرورش قرقاول سیلور – طرح توجیهی پرورش قرقاول لیمویی و بلژیکی – آموزش پرورش قرقاول – طرح توجیهی جوجه کشی قرقاول

محصولات شترمرغ

طرح تولید جوجه یک روزه قرقاول – طرح توجیهی باغ پرندگان زینتی – طرح توجیهی مزرعه ۵ هزار متری قرقاول – طرح توجیهی مزرعه ۱۰۰۰ قطعه ای قرقاول – باغ پرندگان – طراحی باغ پرندگان – سرمایه گذاری باغ پرندگان طرح توجیهی باغ پرندگان – طرح توجیهی احداث باغ پرندگان زینتی – باغ پرندگان زینتی – دانلود رایگان طرح توجیهی باغ پرندگان – طرح احداث باغ پرندگان ۵ هکتاری – اصول و ضوابط احداث باغ پرندگان طرح کسب و کار باغ پرندگان – پروژه کارافرینی باغ پرندگان – سرمایه گذاری باغ پرندگان – کارافرینی در زمینه باغ پرندگان – احداث باغ پرندگان – طراحی باغ پرندگان – طرح توجیهی باغ پرندگان سال ۹۸ -هزینه احداث باغ پرندگان – هزینه احداث باغ پرندگان زینتی – شتر مرغ – طرح پرورش شتر مرغ پرورش شتر مرغ – دانلود طرح توجیهی پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی پرورش شتر مرغ ۲۰۰ قطعه ای

محصولات شترمرغ

طرح توجیهی شتر مرغ مولد و تخمگذار – طرح توجیهی پرورش شتر مرغ گوشتی – طرح احداث مزرعه پرورش شتر مرغ – آموزش پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی جوجه کشی شتر مرغ – طراحی واحد پرورش و نگهداری شتر مرغ – طرح توجیهی شتر مرغ پرواری – دانلود رایگان طرح توجیهی شتر مرغ ۹۸ – طرح کسب و کار پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی کارافرینی پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی فروش تخم شتر مرغ – شرایط اخذ مجوز پرورش شتر مرغ – وام کارافرینی پرورش شتر مرغ – ضوابط احداث واحد پرواربندی شتر مرغ – ارزیابی اقتصادی طرح پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی مزرعه پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی پرورش شتر مرغ مولد – دستورالعمل پرورش شتر مرغ – مجوز پرورش شتر مرغ جهاد کشاورزی – طرح توجیهی پرورش شتر مرغ پرواری – طرح توجیهی پرورش شتر مرغ مولد و توام

محصولات شترمرغ

نقشه جانمایی پرورش شتر مرغ – طرح توجیهی مرغداری – طرح توجیهی طیور – طرح توجیهی ماکیان -طرح توجیهی مرغداری گوشتی – طرح توجیهی مرغداری تخم گذار – طرح توجیهی تولید جوجه یک روزه – دانلود رایگان طرح توجیهی مرغداری صنعتی – طرح توجیهی مرغداری ۹۸ – طرح کارافرینی مرغداری گوشتی طرح پرورش مرغ بومی – مرغداری تخمگذار – مرغ تخم گذار – طرح توجیهی احداث مرغداری تخم گذار – دانلود طرح توجیهی احداث مرغداری در کرج – سرمایه گذاری در بخش مرغداری – طرح توجیهی مرغداری ۱۰۰ هزار قطعه ای طرح توجیهی مرغ تخم گذار محلی – طرح توجیهی پرورش مرغ بومی تخمگذار در سالن – طرح توجیهی سالن پرورش مرغ تخمگذار – طرح توجیهی تاسیس مرغداری – ضوایط اخذ مجوز مرغداری – طرح توجیهی فارم پرورش مرغ گوشتی – طرح توجیهی مرغداری صنعتی – طرح توجیهی پرورش مرغ در قفس – دانلود pdf مرغ گوشتی سال ۹۹

محصولات شترمرغ

طرح اشتغالزایی مرغداری – نمونه طرح های پرورش طیور – طرح توجیهی تولید جوجه یک روزه – طرح توجیهی مرغداری مادر و لاین – طرح توجیهی اخذ وام مرغداری – تسهیلات بانکی پرور مرغ بومی و محلی – طرح توجیهی مرغداری ۳۰۰۰۰ قطعه ای – طرح توجیهی جوجه کشی طرح توجیهی مرغداری تمام اتوماتیک – طرح توجیهی مرغداری هوشمند – طرح توجیهی تولید تخم نطفه دار – طرح توجیهی تخم مرغ – طرح توجیهی بسته بندی تخم مرغ – طرح توجیهی کارخانه بسته بندی تخم مرغ – طرح توجیهی کارخانه بسته بندی تخم مرغ تمام اتوماتیک – طرح توجیهی تخم اردک – طرح توجیهی بسته بندی تخم بلدرچین طرح توجیهی تولید تخم بلدرچین – طرح توجیهی پرورش اردک – اردک – طرح توجیهی اردک مولد و تخم گذار – طرح توجیهی تولید جوجه یک روزه اردک – طرح توجیهی پرورش اردک گوشتی – طرح توجیهی پرورش اردک زینتی

محصولات شترمرغ

طرح توجیهی پرورش و تکثیر اردک ماندرین – طرح توجیهی مزرعه پرورش اردک زینتی – دانلود رایگان طرح توجیهی پرورش اردک – پرورش اردک – طرح کارافرینی پرورش اردک در منزل – طرح اشتغال روستایی پرورش اردک – طرح توجیهی تولید تخم اردک – دانلود طرح توجیهی مشاغل خانگی پرورش اردک – طرح توجیهی پرورش اردک صنعتی – طرح توجیهی پرورش اردک سنتی – آشنایی با طرح توجیهی پرورش اردک – طرح توجیهی پرورش اردک ۵۰۰۰ قطعه ای – پروژه کارافرینی پرورش اردک مادر – دانلود طرح توجیهی پرورش اردک ۹۸ – طرح توجیهی پرورش اردک اسرائیلی – طرح توجیهی پرورش مرغابی – درآمد پرورش اردک – سرمایه گذاری در پرورش اردک گوشتی – طرح توجیهی تاسیس مزرعه پرورش اردک  ضوابط اخذ مجوز پرورش اردک – ایده پرورش اردک در استخر پرورش ماهی – طرح امکان سنجی پرورش اردک – آشنایی با طرح توجیهی پرورش اردک – طرح توجیهی پرورش غاز

پاسخی بگذارید

تبلیغات

تبلیغات

تماس با پشتیبانی و پیگیری

تماس با پشتیبانی و پیگیری
09393849776

ارسال تیکت به پشتیبانی

تبلیغات

تبلیغات

همین الان سفارش دهید

دلیل اعتماد

logo-samandehi ستاد ساماندهی

نماد اعتماد

نماد اعتماد الکترونیکی

دانش فنی

logo-samandehi نظام مهندسی

استارت آپ

استارت آپ

سامانه سیتا

سامانه سیتا

سامانه کارا

سامانه کارا

تبلیغات

تبلیغات